Laat de Kunstenaar (M/V) zijn werk weer doen!

« Voordeur en achterdeur
Voordeur en achterdeur
Het ‘Wij-gevoel’ in de Maand van de Geschiedenis »
Het ‘Wij-gevoel’ in de Maand van de Geschiedenis

AllerHande en Smaakmakend

Jan Roelofs
Jan Roelofs
Jan Roelofs heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
okt 11 KDK 0 reacties

Dominees zijn het allebei, maar AH is daarnaast vooral koopman, terwijl Bionext (de verzamelde natuurvoedingswinkels) veel meer de kwaliteit van de kunstenaar heeft. Allebei zijn ze gratis, GRATIS, het woord waar de koopman in ons allemaal het meest gek op is. (‘NIEUW’ is de goede tweede).

Maar waar GRATIS bij AH leidt tot een overvloed aan advertenties en recepten waarin AH-producten worden gepromoot en AH-medewerkers de loftrompet mogen steken over de eigen producten, gáát Smaakmakend ook nog ergens over. Zo staat in het laatste nummer een alleraardigst artikel over de paddestoelenkraam van Natascha Rothengatter, een redactioneel van Anneke Ammerlaan waar niet alleen maar open deuren worden geopend maar ook echt iets in staat (namelijk: hoe Italianen met minder producten meer smaken creeërern) en een verhelderend stuk over biologische tuinvrouw Isabel Duinisveld waarin op een prettige manier duidelijk wordt gemaakt wat de meerwaarde is van biologisch-dynamische tuinbouw. Geen gepreek maar boeiende informatie over de samenhang tussen bodem, plant en dier, de juiste samenstelling van de composthoop, de zin van groenbemesters, de wisselteelt en bijen, slakken en luizen in de tuin. Een blad waar je blij en geïnspireerd van kan raken.  Een citaat om duidelijk te maken wat ik bedoel:

 

“Ik zaai altijd rijtjes met bloemen tussen de groenten. Niet alleen voor de bijen. Ook voor mezelf en alle anderen die op het bedrijf werken. Ik vind dat je vrolijk van zo’n moestuin moet worden. En ik geloof dat de tuin en alles wat er leeft en werkt die energie oppakt. Alle energie en liefde die je bewust in je dagelijkse werk steekt, krijg je uiteindelijk weer van de grond terug.”     

Zo zie je maar: GRATIS hoeft niet GOEDKOOP te zijn.

Tags: Niet getagged

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 23 oktober 2019
Copyright © 2018 Woordenziel.nl | Webdesign: berthil.nl