Laat de Kunstenaar (M/V) zijn werk weer doen!

« Willem van Oranje: de eerste KDK?
Willem van Oranje: de eerste KDK?
'Straatcultuur' spiegelt 'vadergebrek' »
'Straatcultuur' spiegelt 'vadergebrek'

Een perfecte samenvatting van KDK

Jan Roelofs
Jan Roelofs
Jan Roelofs heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
jan 20 KDK 1 reactie

Uitgever Ankh-Hermes liet een persbericht maken over mijn boek en daar ben ik heel blij mee: de schrijver van het persbericht heeft precies begrepen wat ik met het boek wil. Een perfecte samenvatting van KDK:    


De Nederlandse identiteit mag dan wel niet bestaan volgens Maxima, de 'ziel van Nederland' bestaat beslist. Nog in belofte, dat wel, maar dat gaat helemaal goed komen als het aan Jan Roelofs ligt. Hij daagt de Nederlandse man uit om de kunstenaar in zichzelf (weer) los te laten. Waarom? Dat onthult hij op verrassende wijze in Koopman, dominee, kunstenaar.

Natuurlijk is het belangrijk voor het brood op de plank dat je over koopmanscapaciteiten beschikt. En ja, om ervoor te zorgen dat je daarbij niet over lijken gaat, zijn domineeswaarden van groot belang. Roelofs concludeert in zijn originele boek dat het daarmee wel 'snor' zit in Nederland. Wat er mist in Nederland in het algemeen, en de Nederlandse man in het bijzonder, is bezieling. De creativiteit, de spiritualiteit, het onbezonnen enthousiasme, kortom: de kunstenaarsgeest. Want juist die kan ervoor zorgen dat we lastige kwesties op een andere manier kunnen zien, benaderen en misschien wel oplossen.

Op zoek naar de Nederlandse ziel, wandelt Roelofs met de drie mannelijke archetypes - Koopman, Dominee en Kunstenaar – door de vaderlandse geschiedenis. Hij ontdekt dat de verstikkende 18e eeuw geen thuis meer biedt aan de kunstenaar. Sindsdien zijn we als land uit balans. Koopman, dominee en kunstenaar is daarom een oproep voor de terugkeer van de kunstenaar. In de samenleving als geheel, het bedrijfsleven, de politiek en zelfs in persoonlijke relaties. Voor de broodnodige sjeu aan het leven want zonder geestdrift gaan we hopeloos ter ziele ...

Jan Roelofs is schrijver, trainer en coach. Hij is tevens leraar in de Padwerkopleiding, gebaseerd op de Padwerklezingen van Eva Pierrakos, en geeft regelmatig workshops. Voor zijn eigen leven vindt hij al meer dan 20 jaar waardevolle richtingaanwijzers in het Padwerkmateriaal.

Koopman, dominee, kunstenaar – Jan Roelofs
Paperback, 196 pagina's
ISBN 978 90 202 0510 7
Prijs € 19,90

www.ankh-hermes.nl
Tags: Niet getagged

Reacties

cees de groot donderdag, 05 april 2012 Antwoord Annuleer

Waar KDK 3 energiën samenbalt vraag ik mij af hoe dit zich en inzicht op het schild-pad werk van de schildklier heeft vertaald ...

En dan heb je nog de taalmodule van de vrouwelijk energetische maya-kalender die de duurzaamheid van het langere termijn denken begeleidt.

ik waan mij met de medemens die mijn lichtje liet branden op een bootreis heen en terug naar Kalkar - een symbool van Water Wasser Week of zelfs Kraft Werken.

Na wat studie kwam ik toe deze slotsom die ik aan deze SchildPad aanreik:
immers de schildpad heeft 13 vlakken die men in die taal tonen noemt als op een muziekladder.
De middelste is eigenlijk een een-eiige tweeling die men resonantie noemt ... ook wel de inherente mens die zich inclusief meeneemt op reis ... met wie dan ook ...
Toch zijn het er 9 1 en 3 samen 13:
de eerste 9 is ook 3 maal 3 en ieder zingt zijn eigenlied ...
tal van liederen op het pad van de koopman die als dominee spreekt met zijn klant de kunst van het vak verstaan ...
ergo : het individuele groeipad van liefde leven leegte (licht)

die 3 op het einde zijn 13 12 11 - de countdown naar 10, die ene.
wederom liefde leven leegte (licht)
maar nu vanuit een collectief perspectief ...

ach ja, de 10 e heet planetair en toont het produkt van de fusering op de planeet ...

wie kan dit produkt nader beschrijven?

Laat uw reactie achter

Gast zondag, 21 april 2019
Copyright © 2018 Woordenziel.nl | Webdesign: berthil.nl