Laat de Kunstenaar (M/V) zijn werk weer doen!

« Nu de wereld in!
Nu de wereld in!
Kunstenaar kan echte Europese eenheid brengen »
Kunstenaar kan echte Europese eenheid brengen

KDK in de Nederlandse politiek

Jan Roelofs
Jan Roelofs
Jan Roelofs heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
dec 08 KDK 0 reacties
Als je goed om je heen kijkt zie je ze overal. Ook in de Nederlandse politiek zijn Koopman, Dominee en Kunstenaar aanwezig maar ze werken niet samen.
Met belangstelling volgde ik afgelopen weken in de NRC de gedachtenwisseling tussen Frits Bolkestein en Job Cohen: koopman en dominee met elkaar in gesprek. 'Wie is dan de kunstenaar?' vroeg ik mij af en moest daarbij sterk aan Alexander Pechtold denken.
En dus heb ik aan de drie heren mijn boek kado gedaan, en schreef ze daarbij een begeleidende brief, waaruit hierbij een paar fragmenten:

"U drieeën bent ieder op eigen manier al een mooi voorbeeld van integratie van Koopman, Dominee en Kunstenaar, en daardoor bent u gezamenlijk in staat de belofte van een volgend Paars kabinet te vervullen, zonder in de valkuil te vallen waarin de Paarse kabinetten onder Wim Kok terecht gekomen zijn.
Paars onder Kok heeft de vergissing begaan de combinatie van de eerste twee dimensies los te laten en een stap terug te doen naar de uitsluitende erkenning van de materiële werkelijkheid: in zijn Paradisorede riep Kok de PvdA op de 'ideologische veren' van zich af te schudden. Heel terecht wilde hij af van het 'domineeskarakter' van zijn partij, maar jammer genoeg zette hij een stap terug in plaats van een stap vooruit door de Kunstenaar te omhelzen. Hij werd vervolgens in 2002 hardhandig terecht gewezen door Pim Fortuyn die als positieve puber de glansrol van zijn leven speelde.

In mijn boek, waarvan ik u hierbij een exemplaar doe toekomen, betoog ik dat de hervonden combinatie van de drie basiskwaliteiten in de Nederlandse volksaard een nieuwe Gouden Eeuw teweeg zou kunnen brengen. Mijn werk is aanmerkelijk lichtvoetiger van aard dan uw doortimmerde toespraken en betogen, maar toch hoop ik dat 'Koopman Dominee Kunstenaar' zich in uw belangstelling mag verheugen. Maar wat ik nog veel meer hoop is dat u er aanleiding in zult zien gedrieën een keertje samen te gaan zitten, om de kansen van Paars III te onderzoeken. In een tijd waarin de kracht van de Christendemocratisch geïnspireerde politiek steeds verder lijkt weg te sijpelen en onze regering in de greep is van de negatieve puber Geert Wilders, is dat een hoopvol perspectief voor een Nederland dat nu werkelijk de stap kan zetten naar de volwassenheid."

Ik ben benieuwd...
Tags: Niet getagged

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast zondag, 21 april 2019
Copyright © 2018 Woordenziel.nl | Webdesign: berthil.nl