Laat de Kunstenaar (M/V) zijn werk weer doen!

« Interview over KDK: zaterdagmiddag 19 oktober, 16....
Interview over KDK: zaterdagmiddag 19 oktober, 16....
Op zoek naar de Graal »
Op zoek naar de Graal

Optreden Warnsvelds Mannenkoor 9 november

Jan Roelofs
Jan Roelofs
Jan Roelofs heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
okt 18 KDK 0 reacties
Op zaterdag 9 november zingt het Warnsvelds Mannenkoor tijdens het jubileumconcert van de Fanfare Excelsior. Als lid van de Muziekcommissie schreef ik onderstaand tekstje als aankondiging van ons aandeel:

'Landerkennung', van Grieg. De Noorse strijder Olav Trygvason komt aan land om zijn rijk te veroveren, en al doende komt hij er achter dat dat zonder de Hogere Machten niet gaat lukken. Een heldenlied, mét een geestelijk accent dus.
Met Evert Jan de Groot aan de piano, en WMK-bariton Johnny Hoogendoorn soleert en excelleert!

Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. Fauré won hiermee de eerste prijs toen hij er in 1865 mee afstudeerde als componist aan het conservatorium. De vier stemmen van het WMK vlechten zich op een magistrale wijze dooreen: de bassen beginnen, dan vallen de tenoren in en even later voegen zich ook de baritons erbij.

Dan volgen er twee Russische nummers, waarmee het koor weer een hele andere klank kleur krijgt, mysterieus, mystiek, door de klanken heen zie je de kaarsen en ruik je de wierook van de Russisch orthodoxe kerk.
Na Boedy Imja van de Russische comnpinist D. Bortniansky volgt het traditionele Milost Mira, en let u daarbij vooral op de subtiele afwisseling in frasering en dictie: volle akkoorden afgewisseld met een puntig recitatief. Ik kan u wel verklappen dat er op dit nummer hard gestudeerd is, en ik hoop dat u dat ook kunt horen.

[na de pauze]

Met de nieuwe dirigent van het WMK, Emile Engel, wordt ook gewerkt aan een verbreding van het repertoire. Dat wil zeggen dat ook er ook musicalnummers worden gezongen.
Twee voorbeelden daarvan: het door Elton John beroemd gemaakt lied 'Can you feel the love tonight', bekend van de film 'The Lion King'. Tweede tenor Kees de Haan, tevens voorzitter van het WMK neemt de solo voor zijn rekening, ondersteund door het 'Oe..' en 'Waah' van zijn zangbroeders.
Maar nu eerst the het pittige 'Stouthearted men' uit de musical 'New Moon' waarmee de zangers laten horen - en ook wel een beetje laten zien! – dat ze hun mannetje staan. 'Give me some men who are stouthearted men' , dames en heren, het Warnsvelds Mannenkoor!
   
Tags: Niet getagged

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast donderdag, 02 december 2021
Copyright © 2020 Woordenziel.nl | Webdesign: berthil.nl