Laat de Kunstenaar (M/V) zijn werk weer doen!

Toespraken

Toespraken
In 1991 schreef ik mijn eerste speech voor een klant. Dat ging goed en ik vond het leuk, dus sindsdien heb ik toespraken op maat geschreven voor vele managers, directeuren en leden van Raden van Bestuur.

Werkwijze: ik interview degene die de toespraak gaat geven over zijn/haar eigen achtergrond, over het onderwerp van de toespraak en over de doelgroep. Op basis van dat materiaal, zo nodig aangevuld met eigen research, schrijf ik een eerste tekst. Meestal is daarna één ronde voor aanvullingen en wijzigingen genoeg. Indien gewenst coach ik de speecher bij de voorbereiding van zijn of haar optreden.Eigen optredens
In 1995 trad ik voor het eerst zelf op met een eigengeschreven tekst. (Als ManagementSinterklaas op 5 december, bij de afronding van een trainingstraject bij Centraal Beheer in Apeldoorn). Ik vond het een openbaring: had nooit geweten dat optreden zo leuk kon zijn. Vooral als je mensen aan het lachen kunt maken en je de lach als een golf over je heen voelt spoelen. Heerlijk!

Waar mogelijk heb ik sindsdien dan ook altijd de kans gegrepen. Boekpresentaties, huwelijkstoespraken, acts voor organisaties, inleidingen en zelfs een grafrede doe ik met plezier. Lees de voorbeeldfragmenten.


Schrijfworkshop 
'Effectief schrijven'
Training van 1 dagdeel, samen met auteur en tekstschrijver Dirk Mulder. Geschikt voor bedrijven en instellingen, waar medewerkers meer plezier aan hun schrijfwerk willen beleven. Bijkomende effect: teksten worden helderder, effectiever en inspirerender zijn. Deelnemers sturen vooraf teksten van eigen makelij in, waar we mee aan de slag gaan. Leidraad voor deze training zijn onze zeven gouden regels voor effectief schrijven:

1. De lezer heeft altijd gelijk.
2. Schrijven is schrappen.
3. Goed hoeft niet saai te zijn.
4. Blijf bepaald bij de essentie.
5. Geef invallen een kans.
6. Zit je vast? Laat het los!
7. Vind je eigen stem.
spacer.jpg
Copyright © 2020 Woordenziel.nl | Webdesign: berthil.nl