Laat de Kunstenaar (M/V) zijn werk weer doen!

Zutphen Zweefstad

Zutphen kent verhoudingsgewijs een zeer groot aantal inwoners die zich met bewustzijnsgroei en spiritualiteit bezig houden. Daar wordt soms denigrerend over gedaan, maar ik vind 'Zutphen Zweefstad' een eretitel. Beter 'Zweefstad' dan 'Zweetstad'. Bovendien: zweven is beter voor het innerlijk en uiterlijk milieu dan vliegen. In de blogs hieronder meer over de Zutphense zwevers die met beide voeten op de grond staan.
0 reacties

De Groene Man in Zutphen

Boeiende lezing van Han Marie Stiekema gisteravond in Zutphen over de Groene Man. Deze figuur komt in West-Europa op allerlei plekken voor, ook in de Zutphense Walburgkerk, en stamt uit de Keltische cultuur. Het is een vegetatiegod die staat voor de mannelijke verbinding met de aarde.
Han benadrukte in zijn verhaal de opdracht die de Groene Man aan de hedendaagse man geeft: niet in je ego blijven hangen maar je dienstbaar opstellen. Dienstbaar aan het leven, aan de aarde, aan de vrouw. Volgens hem steunt het leven op vrouwen en moeders, en zullen we het daar de komende hectische tijden van moeten hebben. Daar zit veel waars in, maar op één punt ben ik het niet met Han eens: hij lijkt te pleiten voor een nieuw matriarchaat om aan de ellende van het patriarchaat een einde te maken. Voor mij is dat een stap terug, en is de stap vooruit dat we juist leren het samen te doen: niet of moeders of vaders, maar: ouders.
Han komt binnenkort weer in Zutphen, dan ligt de nadruk wat meer op de ervaring dan gisteravond, heb ik begrepen. Als ik kan ga ik er heen.
Meer info over zijn werk: www.healingtheplanet.info
Tags: Niet getagged
Copyright © 2020 Woordenziel.nl | Webdesign: berthil.nl